Speltbrood bakken

Ik heb gister spelt brood gebakken, het is redelijk makkelijk en lekker! Hier zijn de ingrediënten. ( Alles is bij de AH verkrijgbaar)

 - 425 gram spelt meel

 - 70 gram rogge meel

 - 30 gram zonnebloempitten (of noten/zaden

 - 2 eetlepels sesamzaad/lijnzaad

 - flinke snuf zout

 - pakje droge gist (7 gram)

- 350 ml lauw warm water 

 

1: Je mengt de gist met met het lauwwarme water.

2: Vervolgens doe je het meel, de zonnebloempitten, lijnzaad en zout bij elkaar.

     En giet daarna het water met gist erbij.

3: Klop dit goed door met een mixer met deeghaken, of kneed met je handen.

4: Leg een vochtige theedoek op het deeg en laat het 30-40 minuten rijzen in de koelkast.

5: Verwarm de oven op 200 graden en bak het brood 45-55 minuten goudbruin. 

6: Eet smakelijk.