Speltbrood bakken
Ik heb gister spelt brood gebakken, het is redelijk makkelijk en lekker! Hier zijn de ingrediënten. ( Alles is bij de AH verkrijgbaar)
- 425 gram spelt meel
- 70 gram rogge meel
- 30 gram zonnebloempitten (of noten/zaden
- 2 eetlepels sesamzaad/lijnzaad
- flinke snuf zout
- pakje droge gist (7 gram)
- 350 ml lauw warm water
1: Je mengt de gist met met het lauwwarme water.
2: Vervolgens doe je het meel, de zonnebloempitten, lijnzaad en zout bij elkaar.
En giet daarna het water met gist erbij.
3: Klop dit goed door met een mixer met deeghaken, of kneed met je handen.
4: Leg een vochtige theedoek op het deeg en laat het 30-40 minuten rijzen in de koelkast.
5: Verwarm de oven op 200 graden en bak het brood 45-55 minuten goudbruin.
6: Eet smakelijk.